HELPING HANDS NEDERLAND

De stichting Helping Hands Nederland (HHN) is in 2009 opgericht en valt onder de moederorganisatie Helping Hands Cusco (HHC). Helping Hands Cusco ligt in de stad Cusco, provincie San Sebastián, land Peru. In het Quechua wordt HHC – Yanapaq Maki Kuna – genoemd. Lees meer


PROJECTEN HHN

Helping Hands Nederland heeft als focus de financiële ondersteuning van kinderopvang ‘San Gabriel’ in Cusco. De school is gebouwd en de grond gekocht met financiën van HHN. Dit eerste project is bedoeld om voor het salaris leraren en onkosten schoolgebouw, en San Gabriel te verzekeren van een bestaan. Ambitie 2011 is het uitbreiden van de financiële steun naar school ‘San Gabriel’ en andere projecten. Lees meer

NIEUWE FOTO'S HHN

LAATSTE NIEUWS

Bouwen aan de toekomst

Sinds eind december is het dagelijks een komen en gaan in de Jardin San Gabriel. Dat komt omdat er druk gebouwd wordt. We gaan de school namelijk uitbreiden met een 2de, 3de en op de koop toe ook nog een zolderruimte. Wegens bureaucratische en administratieve rompslomp vanwege de gemeente San Sebastian hebben we de vergunning voor de start van een lagere school in 2015 mislopen (balen!) waardoor we nog een jaartje zullen verdergaan met enkel een (uitgebreide) kleuterschool. Om dan in 2016 van wal te steken met een gefundeerde lagere school.
 
Het gelijkvloers zal in 2015 gebruikt worden voor de 3 jarigen, op de eerste verdieping komen de 4 jarigen, en de 5 jarigen zullen de 2de verdieping voor hun rekening nemen. De 3de verdieping, in afwachting van de lagere scholieren, zal voorlopig dienstdoen als polyvalente ruimte, met o.a. een keuken, een bureau en een filmzaal. Naschoolse ateliers (we werken momenteel een weef/textiel project uit) zullen hetzij hier hetzij op de zolderruimte plaatsvinden.  Over de plek van het zwembad, het bubbelbad en de squashruimte moeten we nog discussiëren.
 
Carlos, de gekwalificeerde bouwmeester die we gecontracteerd hebben en zijn hele ploeg zijn goed bezig en schieten flink op. Al moeten we, het regenseizoen van Cusco indachtig, ook soms wat wachten tot het wat minder vochtig is. We willen hierbij iedereen van Helping Hands (Nederland, Belgie en Cusco) en hun sponsors, Wollenbrandcross, Nature's Pride en Rabobank van ganser harte bedanken voor deze grootse investering.